SEL BÖLGESİNDE YARALAR SARILIYOR

SEL BÖLGESİNDE YARALAR SARILIYOR

Düzağaç Mahallesi'nde Pazartesi günü öğleden sonra meydana gelen sağanak yağıştan sonra oluşan sel felaketinin yaraları sarılmaya devam ediliyor.

Kozan ve çevresinde Pazartesi günü öğleden sonra yaklaşık 45 dakika süren aşırı yağıştan dolayı hayat olumsuz etkilendi. Horzum Yaylası, Suluhan Yaylası, Düzağaç Mahallesi ve Dağılcak mevkilerinden geçen derelerde aşırı yağıştan dolayı taşkınlar meydana geldi. Taşkınlar sırasında 3 araç sele kapıldı. Vatandaşın tarlaları ve bahçeleri selden zarar gördü. Yollarda çökmeler meydana geldi.

Sel felaketinden hemen sonra Kozan Belediyesi, Adana Büyükşehir Belediyesi ile vatandaş el ele vererek yaraları sarmaya başladılar. Bozulan yollar Kozan Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından tekrardan yapılmaya başlanırken, Ferhatlı Mahallesi muhtarı Mustafa Akça’da kendi iş makinesini Düzağaç Mahallesi'ne götürerek Ekiplere yardımcı oldu. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan muhtara bu örnek uğraşısından dolayı teşekkür etti.

Dağılacak mesire alanı da sel felaketinden zarar gören yerlerdendi. Burada da gerekli temizlik çalışmaları yapılarak Dağılcak Restaurant yeniden hizmet vermeye başladı.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'da bütün yollar açılana ve vatandaşın mağduriyeti giderilene kadar Kozan Belediyesinin sahada kalacağını ifade etti. Böyle bir felaket yaşanmasından dolayı üzüntü duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Kazım Özgan herhangi bir can kaybının yaşanmamasından dolayı da ayrıca mutlu olduklarını dile getirdi.

Belediye ekipleri tarafından yol çalışmalarının yanı sıra tıkanan menfezlerde açılıyor. Köylü vatandaşlar da belediye ekiplerinin gerçekleştirdiği hizmetten dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler. Öte yandan sel sularına kapılan otomobillerde dere yataklarından çekici vasıtasıyla çıkartıldı.