KURTULUŞUMUZUN 104.YILINI KUTLADIK

KURTULUŞUMUZUN 104.YILINI KUTLADIK

 

İlçemiz Kozan'ın Ermeni ve Fransız işgalinden 2 Haziran 1920 tarihinde verilen azim, cesaret ve fedakârlık sayesinde kurtuluşunun 104. yılını kutladık.

 

Kozan Belediyesi tarafından düzenlenen program, 2 Haziran saat 17.00'da Kozan şehitliğinde başladı. Şehitlik ziyareti ve okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra protokol heyeti ve davetliler Hoşkadem Camisinde hazırlanan programa geçtiler. Burada yapılan 7 pare top atışı, Hürriyet Kızının kurtarılması, çelenk sunumu, istiklal marşı ve saygı duruşunun ardından yapılan dua sonrasında, Kozan Kaymakamımız Sayın Bahattin Alp Arslanköylü ve Kozan Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Atlı ve değerli protokol üyeleriyle birlikte davetliler Türk Büyükleri Meydanına kadar mehter takımı eşliğinde zafer yürüyüşü yapıldı.

 

Türk Büyükleri Meydanında başlayan kutlama programında, Kozan Kaymakamlığına bağlı İlçe Spor ve Gençlik Müdür'ü Kürşat Gültekin, şanlı Türk Bayrağını Kozan Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Atlı'ya teslim etti.

 

Ardından Kozan Belediye Başkanımız Mustafa Atlı bir açılış konuşması yaptı. Başkan Atlı konuşmasımda; "Sevgili Kozanlılar,

 

Bugün, gururla dolu yüreklerimizle Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yılını kutluyoruz. 2 Haziran 1920 tarihinde atalarımızın azmi, cesareti ve fedakarlığı sayesinde Kozan, özgürlüğüne kavuşmuş ve bağımsızlığını ilan etmiştir. Bu tarihi gün, milletimizin birlik ve beraberlik içinde neler başarabileceğinin en somut örneğidir.

 

Kozan’ın düşman işgalinden kurtulması, bizlere sadece geçmişimizi değil, aynı zamanda geleceğimizi de hatırlatmaktadır. Her bir karış toprağında şehitlerimizin kanı, gazilerimizin alın teri bulunan bu toprakları daha da ileriye taşımak, bizlerin en önemli görevidir.

 

Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnetlerimizi sunuyorum. Geleceğe umutla bakan, çalışkan ve vatansever Kozanlı hemşerilerimin her zaman yanında olduğumu belirtmek isterim.

 

Birlik ve beraberliğimizin daim olması dileğiyle, Kozan’ın kurtuluşunun 104. yılı kutlu olsun" dedi.

 

Daha sonra çeşitli spor dallarında dereceye giren sporculara ödülleri teslim edildi. Akabinde ise Mehteran gösterisi, halk oyunları ve aşıkları şöleni yapıldı. Son olarak yapılan havai fişek gösterisi ile program sona erdi.