KOZAN'DA KEBAPÇI, DÖNERCİ VE KASAPLARA SIKI DENETİM

Kozan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz ve Kozan İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, Kozan'da faaliyet gösteren kebapçı, dönerci ve kasapları denetledi. Yapılan denetimlerde, işletmelerin hijyen kurallarına uyup uymadığı ve ürünlerin faturalarının eksiksiz olup olmadığı detaylı bir şekilde kontrol edildi.

İŞLETMELERDE TEMİZLİK VE ÜRÜN KONTROLLERİ YAPILDI

Denetimlerde, özellikle içecek ve et türü reyonlarında bulunan ürünlerin tarihi ve uygunluğu titizlikle incelendi. Zabıta ve gıda kontrol ekipleri, işletmelerin sundukları hizmetlerde hijyen ve temizlik standartlarına uyulmasını sağlamak amacıyla yoğun bir çaba gösterdi. İşletmelerin kurallara uygun olarak çalıştıkları ve tarihi geçmiş ürün bulundurmadıkları tespit edildi.

İNSAN SAĞLIĞI HER ŞEYDEN ÖNEMLİ

Kozan Belediye Başkanımız sayın Mustafa Atlı, yapılan bu denetimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Atlı, insan sağlığının her şeyden önce geldiğini vurgulayarak, "Tüketime açık her işletmemiz ilçemizde sık sık denetlenecek. İnsan sağlığı her şeyin önünde gelir. Bu sebepten ötürü ilçemizdeki restoranlar, döner salonları, kasaplar vb. işletmelerimizin denetimleri daha sık ve daha titizlikle yapılacak. İşini severek yapan ve kurallara uyan tüm esnaf arkadaşlarımıza teşekkür eder, işlerinde hayır ve bol kazanç dilerim," dedi.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

Başkanımız Sayın Mustafa Atlı, bu tür denetimlerin sadece belirli dönemlerle sınırlı kalmayacağını ve Kozan'da tüm işletmelerin periyodik olarak kontrol edileceğini belirtti. Kozan Belediyesi ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmesini sağlamak amacıyla denetimlerin hız kesmeden süreceğini ifade etti.

KOZAN HALKI İÇİN GÜVENLİ GIDA

Kozan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz ve Kozan İlçe Tarım Müdürlüğü’nün birlikte gerçekleştirdiği bu denetimler, ilçede yaşayan vatandaşların güvenli ve sağlıklı gıda tüketmesini sağlamak amacıyla yürütülüyor. Bu kapsamda tüm işletmelerin gıda güvenliği kurallarına uyması ve hijyen standartlarını en üst düzeyde tutması için çalışmaların devam edeceği bildirildi.