FARKINDALIK... TEMZİ BİR DÜNYA İÇİN EL ELE

FARKINDALIK... TEMZİ BİR DÜNYA İÇİN EL ELE

 

Kozan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, ilçede yaşayan vatandaşların daha temiz bir çevrede yaşamalarını sağlamak amacıyla çalışmalara başladı. Belediye Başkanı Kazım Özgan'ın talimatları doğrultusunda, alan temizliği ve sokak temizliği konularında faaliyetlerini sürdürüyor.

 

Kozan Belediye Başkanı Mimar Kazım Özgan: "Alan temizliği çalışmalarımız kapsamında, parklar, bahçeler, yeşil alanlar ve kamuya ait diğer açık hava alanları düzenli olarak temizlenmektedir. Bu alanlarda bulunan çöpler düzenli bir şekilde toplanmakta ve atık yönetimi prensiplerine uygun olarak imha edilmektedir. Aynı zamanda, çevre kirliliğine neden olan atıkların bertaraf edilmesi ve geri dönüşüm sürecine katkı sağlanması amacıyla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Sokak temizliği çalışmalarımızda ise, caddeler, sokaklar ve ana arterler düzenli olarak süpürülmekte ve temizlenmektedir. Çöplerin zamanında toplanması ve cadde/sokak yüzeylerinin temizlenmesi için ekiplerimiz aktif olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirilen "Temiz Kozan" kampanyaları ile çevre bilincinin oluşturulması hedeflenmektedir" dedi.

 

Kozan Belediyesi Birimler Amiri Adil Dağlıoğlu ise, İlçe merkezinde yaklaşık olarak 7 Bin ayrı noktadan evsel atık topladıklarını belirtti. Dağlıoğlu: "Kozan Belediyesi Temizlik Hizmetleri Müdürlüğümüz, bugün Belediye Başkanımız Kazım Özkan'ın talimatlarıyla alan temizliğine başladı. İlçemizdeki tüm sokakları birer birer gezerek alanları temizlemeye başlayacağız. Biz belediye olarak toplamda 75 mahalleye evsel atıkların toplanması hususunda hizmet veriyoruz. Yaklaşık 7 Bin noktadan evsel atıkları topluyoruz. Bunu bir adım daha ileriye taşıyarak sokaklarımızı ve alan temizliğine başladık. Burada en önemli hedeflerimizden biri; daha güzel, daha temiz, daha kaliteli yaşam alanları oluşturmak ve bir farkındalık yaratmak. Çevremizde, sokaklarımızda genel itibarıyla katı atıklar görüyoruz. Bu katı atıklar, aslında ekonomik anlamda değeri olan malzemeler. Vatandaşlarımızın bu konuda da alınan hizmetlere sahip çıkarak bu tür katı atıkları doğru yerlere atmalarını, çöp konteynırlarını kullanmalarını istiyoruz" dedi.

 

 

Kozan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Şefi Ahmet Bilgili: "Kozan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak her sene yaptığımız sonbahar temizliğimize bu sene havaların çok sıcak gidip yaprakların erken dökülmesi nedeniyle Eylül ayında başladığımız temizliğimize bu sene Ağustos ayı itibarıyla Aslanpaşa Mahallemizden start  veriyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konuda Temizlik İşleri Müdürlüğü'müze duyarlılık göstermelerini rica ediyoruz"dedi.

 

Arslanpaşa Mahallesi Muhtarı Aydın Çalışkan: "Vatandaşlarımıza buradan bir mesaj vermek isterim. Biraz daha duyarlı olursak, ki herkes kendi evinin önünü temizlerse emin olun bu kadara pisliğimiz olmaz. Bu biraz da bizlerin elinde olan durum. Her şeyi devletten, belediyeden beklememek gerekiyor. Birazda biz elimizi taşın altına koymalıyız" dedi.

 

Kozan Belediyesi, ilçede yaşam kalitesinin artırılması, çevre kirliliğinin önlenmesi ve daha temiz bir çevrenin oluşturulması için çalışmalarının kararlılıkla sürdürüleceği, tüm vatandaşlarımızın desteği ve anlayışı ile daha temiz bir Kozan için el ele vermekten mutluluk duyacaklarını belirtildi.