BAŞKANIMIZ MUSTAFA ATLI, KOZAN BASIN’I İLE KAHVALTIDA BULUŞTU

BAŞKANIMIZ MUSTAFA ATLI, KOZAN BASIN’I İLE KAHVALTIDA BULUŞTU

 

Kozan Belediye Başkanımız Mustafa Atlı yaklaşan 2 Haziran Kurtuluş Bayramı öncesi ilçemizin basın çalışanları ile bir araya geldi.

 

“KUTLAMAAR YİNE COŞKULU BİR ŞEKİLDE YAPILACAK”

Birçok konunun masaya yatırıldığı buluşmanın ilk konusu Kurtuluş Bayramı oldu. Daha görkemli bir bayram isteklerini dile getiren basın mensuplarına; Başkan Atlı, tasarruf tedbirlerini işaret ederek “Şehrimizin yöneticileri ile bir araya gelerek mütalaa ettik. Aynı gün yapılacak Liselere Giriş Sınavı kutlama programının saatini ve içeriğini değiştirmemize neden oldu. Ayrıca; çeşitli nedenlerden dolayı ciddi bir bütçe ayırmak istemedik, Bayram; kutlama kültürümüzün vazgeçilmezleriyle birlikte yine coşkulu bir şekilde yaşanacak” ifadeleri ile konuya açıklık getirdi.

                                            

“ANAVARZA’DA KZILAR 12 AY DEVAM EDECEK”

Anavarza Antik Kent hakkında da konuşulan toplantıda geçtiğimiz günlerde Adana Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger’in ziyareti ve sonrasında yaşanan gelişmelerden bahsedildi. Belediye Başkanı Atlı;  “Kazı süresi 12 aya çıkıyor, çok ummalı bir çalışma başlayacak. İlk olarak sütunlu yolu ortaya çıkarmaya başlayacaklar. Uzun bir çalışma olacak ama Kozan’ımız için hayırlı olacağını düşünüyorum” sözleri ile kazı hakkında bilgiler verdi.

 

“302 MİLYON BORÇ VAR”

Mustafa Atlı, belediyenin borçları üzerine gelen soruya ise “ Belediye ve İmar Limited Şirketin toplamda 302 milyon lira borcu var. Borçlar sürdürebilir olmalı bizim belediyemizin borçları da sürdürülebilir görünüyor. Düşen gelirleri artırmak için tüm tesis ve birimlerimizde çalışmalar yapıyoruz ve bununla hizmetler için ekstra kaynak oluşturma çabasındayız” cevabını verdi.

 

“162 PERSONELİ KAZIM BEY ÇIKARTTI”

Ayrıca medyada yer alan işçi çıkarma ve yer değişikleri ile yapılan haberlere açıklık getiren Belediye Başkanı Mustafa Atlı, seçim dönemi alınan 162 personeli, görevi devralmadan önce Kazım beyin çıkardığını belirtti. Onun haricinde her hangi bir işten çıkarma yapmadıkları aktaran Mustafa Atlı, bazı personeller hakkında birim değiştirmenin gerçekleştiğini ve bunun belediyeler içerisinde olağan bir iş olduğunu açıkladı.

 

“ARTIK HİZMET ZAMANI”

Başkanın basın mensupları aracılığıyla halktan da bir ricası oldu. Halkın göstermiş olduğu ilgi için teşekkür eden Mustafa Atlı, hayırlı olsun ziyaretine halen gelmek isteyen hemşehrilerimiz için “Artık hizmet zamanı” sözleri ile iş yoğunluğunun arttığını belirtti.

 

“YENİ BİNAMIZA YILBAŞINDAN ÖNCE GEÇECEĞİZ”

Bu işlerden de kısaca bahseden Belediye Başkanı Atlı, eski adliye binasının çevreyle ve doğayla bütünleşmiş bir şekilde restore edilip, o şekilde Belediye binası olarak açılacağını, bunu da yılbaşından önce gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

 

“GENÇLİĞİN ABİSİ OLARAK GENÇLERİMİZE TAHSİS EDECEĞİZ”

Hal Sokak’ta kalacak olan eski belediye binasının akıbeti hakkında sorulan soruya “Gençliğin abisi olarak çıktığımız yolda burayı da gençlerimiz için bir çalışma merkezine dönüştürmek düşüncesindeyiz. Derslikler ve kütüphanenin olduğu bir çalışma alanı yapacağız” cevabını verdi.

 

“ÖZDEN KÜLTÜR MERKEZİ YENİDEN KULLANIMA AÇILACAK”

Aynı şekilde Özden Kültür Merkezi’nin tekrar ilçemize kazandırılması konusunda da bakanlıkla görüştüklerini, yakın zamanda tekrar kullanıma açılacağına inandığını belirtti.

 

“YENİ SPOR TESİSLERİ GELİYOR”

Gençlerin ihtiyaçları hakkında hassas olduklarını belirten Mustafa Atlı “hizmetin az ulaştığı yerler bizim odak noktalarımız, Varsaklar’ da bunlardan biri şimdi oraya içinde halı sahası olan güzel bir park yapacağız. Temelini attık kısa sürede bitireceğiz. Tavşantepe’de tenis kortlarının olduğu bir tesis için de Spor Toto ile görüşme halindeyiz, inanıyorum ki kısa süre içerisinde onu da neticelendireceğiz” sözleri iki yeni tesisin müjdesini verdi.

 

“HAYVAN PAZARI İÇİN YOĞUN BİR ÇALIŞMA VAR”

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Hayvan Pazarı ile ilgili gelen sorular üzerine çalışmaların devam ettiği belirten Kozan Belediye Başkanı “bayrama yetiştirmek için yoğun bir çaba var” dedi.

 

“BELEDİYE FIRINI DAHA MODERN BİR HALE GELECEK”

Ayrıca; Fırın için de daha modern ve ihtiyaçları daha kapsamlı karşılayacak bir projelerinin olduğun açıklayan başkan “yeni yatırımcılar çekmek istiyoruz, tanıdığım ilişkimin olduğu iş adamları ile Kozan’ın avantajları hakkında Organize Sanayi’yi işaret ettim. Orada doğal gazın olmaması bir sorun. AKSA ile görüştük, onlar da başvurularını yapmışlar, ilerleyen süreçte umarım yatırımcıları buraya çekeceğiz.” ifadeleri ile iktisadi anlamda da Kozan’ı güçlendireceklerinin sözünü verdi.

 

“FARKLI BİR BELEDİYECLİK ANLAYIŞI İÇİNDEYİZ”

 

Alışılagelmiş belediyecilik davranışlarından farklı bir anlayışla yola devam edeceklerini belirten Başkan Atlı; “Bana Teşekkürler Kozan pankartı neden asmadınız sorusu geliyor, bizim en büyük teşekkürümüz hizmet olacak” dedi.

 

“KOZAN HALKI ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE TAKİP EDECEK”

Çağa uygun, modern, hem iktisadi hem de sosyal anlamda güçlü bir Kozan hedeflediklerini belirten Başkan Atlı “Bu anlamda halkımızın istek, dilek ve şikâyetlerini bize ulaştırabilecekleri kapsamlı bir dijital platform oluşturuyoruz. Buradan vatandaşlarımız direkt olarak konunun muhatabından geri dönüşler alacak, şeffaf şekilde hizmetleri takip edebilecekler” sözleri ile belediyeyi daha da ulaşılabilir hale getireceklerini aktardı.

 

“ÇOK DAHA GÜZEL BİR KOZAN HEDEFİMİZ VAR”

Kozan’ın il hakkı için takipte olduklarını kimsenin o konuda kuşkuya düşmemesi gerektiğini belirten Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı “Kozan’ımızı hak ettiği yere taşıyacağız. Var olan potansiyelini, işe dönüştürüp çok daha güçlü, çok daha güzel bir Kozan hedefimiz” sözleri ile toplantı sona erdi.