BAŞKANIMIZ MUSTAFA ATLI’DAN BASIN AÇIKLAMASI

BAŞKANIMIZ MUSTAFA ATLI’DAN BASIN AÇIKLAMASI

 

Kozan Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Atlı, 04.06.2024 Salı günü gerçekleştirilen Belediye Meclis Toplantısı ile alakalı olarak bir basın açıklaması yaptı.

Başkan Atlı açıklamalarında; “Değerli Kozanlı Hemşehrilerim,

 

4 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirdiğimiz Haziran ayı olağan meclis toplantımızda, gündemimizin 3. maddesi olan "Belediyemiz evrakında kayıtlı 06/05/2024 tarihli dilekçe talebi üzerine; İlçemiz Hacımirzalı Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Yeni Adliye Binasının doğusunda bulunan 11122 Sokakta, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nin 19. Maddesi'nin f bendi gereğince Konut Alanında İşyeri yapılması hususunun görüşülmesi" konusu ele alınmıştır. Bu maddenin Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği'nin 21. maddesi gereğince ilgili komisyonlara sevk edilmesi kanuni bir zorunluluk olmasına rağmen, CHP’li meclis üyelerinin karşı oyları nedeniyle komisyona sevk edilmemiştir.

 

Sevgili hemşehrilerim, Belediye Meclisi Çalışma Yönetmenliği'nin 21. maddesi gereğince, imar ve bütçeye ilişkin konuların Meclis’te karar almadan önce komisyonlarda görüşülmesi zorunludur. Meclis Üyemiz Gamze Ataş da bu hukuka aykırılığı dile getirerek; “ kanunla emredilen bir hususta, meclisin yasalara aykırı olarak karar alınmasını saçma olarak değerlendirmiştir” Burada hiçbir meclis üyemize iftira/hakaret edilmemiş, karar hukuki açıdan değerlendirilmiştir.

 

Toplantıda da belirttiğim gibi, Kozanlı hemşerilerimin yasal her bir talebi bizim için değerlidir ve belediyemizde mutlaka karşılık bulacaktır. Belediye başkanlığım süresince, hiçbir vatandaşımızın hak kaybına uğramayacağı gibi, haklarınızı bizzat savunacağım. Meclis toplantılarında alınacak kararların kamu yararına olması gerektiğine inanıyoruz ve bu doğrultuda çalışıyoruz.

 

Bireysel kaprisler nedeniyle bu taleplere karşı çıkılmanın, kamuoyunu suni gündemlerle oyalamanın doğru olmadığını vurgulamak isterim. Sizlerin desteği ve güveniyle, Kozan'ı daha iyi bir geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.